Domov Časokrásno pre dušu Skryté čaro romantických momentov

Skryté čaro romantických momentov

od Katka

Klasik by povedal, že každý je strojcom svojho šťastia. Náš život nám to ľahko potvrdí… alebo aj nie, pokiaľ ho (ne)vedomky smerujeme niekam, kde to nie sme úplne my. Prečo si my ľudia robíme to, čo v hĺbke nášho vnútra vieme, že nie je pre nás správne a v súlade s našou dušou?

Nechcem sa obklopovať niečím, čo sa mi nepáči, aj keď ide o úplné maličkosti. Tie často prehliadame a nevenujeme im pozornosť, no pritom si myslím, že tá tzv. cesta za šťastím začína práve pri týchto drobnostiach. Pre mňa sú to napríklad rôzne rituály, ktoré som intuitívne začala vykonávať, aby moje vnútro úplne nepohltili temné myšlienky. Moje dni mi spríjemňujú častokrát obyčajné veci ako prechádzky pražskými uličkami a zákutiami, čítanie knihy, písanie si do denníka pri počúvaní príjemnej hudby, vnímanie a zachytávanie estetiky cez fotoobjektív a jednoznačne ma baví aj snívať a vytvárať si v mysli rôzne inšpiratívne nástenky. Tie sú pre mňa kľúčovým nástrojom, ako sa priblížiť čo i len o malé krôčiky bližšie k životu mojich snov. Cesta je to však náročná a plná prekážok, no naučila som sa ich vnímať ako lekcie a príležitosť k ďalšiemu rozkvetu.

Práve v tých ťažších momentoch mi pomáhajú tie pekné, romantické chvíľky. Vyjsť si do útulnej či umeleckej kaviarne, do galérie, na divadelné predstavenie, urobiť si radosť kvalitným jedlom alebo si oddýchnuť v nedeľu po obede pri sledovaní Poirota a užívať si prítomnosť rodinnej pohody. Sú to pre mňa svetlé a pozitívne okamihy, ktoré mi napomáhajú rozjasniť pochmúrno okolo mňa.

Verím, že to, čo nás obklopuje, ako myslíme a čo robíme, sa odráža na kvalite nášho života. Pokiaľ sa sústredím na to pozitívne, začne sa to skôr či neskôr odrážať a objavovať v mojom okolí. Človek priťahuje to, čo vyžaruje. Zmena začína z nášho vnútra a kvality myšlienok. Naučme sa vnímať okolie a život pozitívne a začnime si tak vytvárať svoj svetlejší a romantickejší život.

Mohlo by sa vám pačiť