Domov Časokrásno pre dušu Hrdinkou vlastného príbehu

Hrdinkou vlastného príbehu

od Katka

Život bez toho, aby sme sa ho snažili aspoň o štipku okoreniť romantikou by bol fádny. Ja som si za posledné roky túto koreninu zamilovala. Ako to robím? Je to veľmi jednoduché.

Dá sa to aj hneď zrána – stačí si pripraviť oku lahodiace a chutné raňajky, do kávy pridať štipku škorice alebo sladkého sirupu, stolík ozdobiť pekným kvetom, osviežiť vzduch s nejakou príjemnou vôňou alebo si pustiť svoju obľúbenú hudbu. Ďalšou možnosťou romantizovania môže byť to, že siahnete aj po takom outfite, ktorý bežne nenosíte. Presne taký, v akom si predstavujete hlavnú hrdinku romantického filmu. Tie najkrajšie kúsky si predsa nemusíte šetriť na špeciálne príležitosti. Čo tak si urobiť každý deň špeciálnym? Cestou do obchodu, práce alebo hocikam idete si môžete všimnúť rôzne „krásnosti“ – kvety, obláčiky, slnko, pekný úsmev okoloidúcich, radostné malé deti… stačí mať otvorené a vnímavé oči.

A keď príde večer, nie je nič romantickejšie než zabaliť sa do huňatej teplej deky, uvariť si horúcu čokoládu alebo čaj, zapáliť voňavú sviečku a len tak si s vyloženými nohami čítať dobrú knihu, prípadne pustiť hudbu, film alebo pekný podcast. Na svete je toľko romantických korenín, treba ich len objaviť a zaradiť do svojho jedálnička.

Mohlo by sa vám pačiť