Domov Časokrásno pre dušu Na první pohled prince zná

Na první pohled prince zná

od Katka

Spomínam si, keď nám na strednej škole dali robiť testy osobnosti, ako jedinej v triede mi vyšiel výsledok: Tragický Romantik. Väčšina spolužiakov mi nepriamo vyjadrovala úprimnú sústrasť nad týmto výsledkom a ja som sa v tichosti tešila. Slovo tragický som si ani nevšimla, pretože moje ružové okuliare boli príliš zamestnané slovom romantik.

Myslím, že ako každá romantická duša, som sa v detstve nezaobišla bez princeznovskej výbavy: láska k pastelovým farbám, romantickej hudbe, poézii, neustále hľadanie krásy a celodenné snívanie. Dnes som už síce opustila ružový zámok a vykročila do sveta, ale nikdy som nezašla tak ďaleko, aby som svoj ružový zámok stratila z dohľadu.

Milujem krásno, estetickosť, úhľadnosť, vznešenosť a jemnosť. Neviem si bez týchto esencií predstaviť svoj každodenný život, a preto si ho rada romantizujem najlepšie, ako viem. Je to napríklad výber jemných pastelových a svetlých farieb, ktoré ma každý deň obklopujú a dobíjajú energiou a inšpiráciou. Cítim sa v nich ako ryba vo vode (tá ryba z rozprávky, ktorá plnila priania 🙂 ).


Ďalej je to jemnosť a ladnosť, v ktorej si rada zachovávam celé tempo dňa. Poznáte princezné? Vždy si tak pomaly vykračujú a jemne sa nesú každým krokom… Myslím si, že náš vzťah so životom by bol oveľa lahodnejší, ak by sme k nemu pristupovali s rovnakou jemnosťou a nechali mu priestor, nech si nás život vytancuje ako princeznú, a nie, aby sme ho stále zúfalo naháňali a tlačili ako rozzúrený drak. Každý deň si rada doprajem počúvanie príjemnej hudby buď počas horúceho kúpeľa, alebo popri šoférovaní. Niekedy si návrat domov autom predĺžim o krásne miesto ako napríklad Čunovská priehrada, pustím si Leonarda Cohena a šoférujem si popri krásnom západe slnka a čajkách pristávajúcich na móle. Svoju najkreatívnejšiu romantickú realizáciu si jednoznačne tvorím pri budovaní mojej značky @peace_menka, skrze ktorú sa viem princeznovsky vyblázniť a tešiť ďalšie princezné.

A to najkrajšie romantizovanie života je určite to, ktoré môžeme zdieľať s ostatnými, takže sa v každom stretnutí s ľuďmi snažím byť vždy prítomná telom i dušou a zdieľať rozprávkové okamihy, ktoré zahrejú srdce i dušu, a na ktoré sa nezabúda. A samozrejme, nesmiem zabudnúť na momenty cestovania, ktoré sú môjmu srdcu najbližšie, a v ktorých cítim prepojenie s prítomným okamihom instantne a vždy. Myslím si, že práve o tom je celé čaro romantiky, byť tu a teraz, byť v kráse.  


A keď som začala testom osobnosti, tak ním aj veselo skončím. Pred rokom mi v metóde Octocodes, ktorú vytvorila úžasná Táňa Havlíčková, vyšiel výsledok: Romantická Princezná. Tak potrebujem k tomu ešte niečo dodať? Už asi len korunku 🙂 

Mohlo by sa vám pačiť