Jednou z noviniek tohto roka na blogu budú aj recepty.. Rýchle, overené, chutné.. Toto je prvý z nich.. 😉
Cestoviny s lososom robíme doma posledný rok celkom často, sú totiž zárukou rýchleho a chutného obeda či večere. Používame na ne farebné vrtuľky, no na týchto fotkách sme použili suvenír z Lago di Garda – krásne pestrofarebné cestoviny s výstižným názvom Fantasie.. a aspoň pomyselne sme si tak kúsok dovolenkovej nálady primiešali aj do bežnej reality.. 😉
Cestoviny s lososom, smotanou a parmezánom – cestoviny pre 2 osoby – 250 ml smotany na šľahanie (33%) – strúhaný parmezán podľa chuti – 100g údeného lososa Dáme variť vodu na cestoviny. Na panvici zohrejeme smotanu s lososom nakrájaným na úzke rezančeky a strúhaným parmezánom. Miešame, až kým nám omáčka nezačne bublať. Scedené cestoviny rozdelíme na 2 taniere, polejeme omáčkou a husto posypeme parmezánom.
Buon appetito!